Het gebeurt, met name in de sponsor module, nog wel eens  dat een afbeelding niet goed wordt weergegeven. Dit komt meestal omdat de afbeelding te groot is. Hierdoor gaat WordPress zelf zijn uitsnede bepalen.

Om de afbeelding te optimaliseren ga je als volgt te werk:

Open in Media de afbeelding en klik vervolgens op ‘Afbeelding bewerken’.

Uitsnede aanpassen

Wanneer je je muis ingedrukt houdt en over de afbeelding beweegt wordt het ikoontje van het uitsnijd-gereedschap actief.
Wanneer je de juiste uitsnede hebt bepaald, klik je op dat ikoontje.

Formaat aanpassen

Hierna kun je bij ‘Schalen’ de afbeelding nog aanpassen naar het definitieve formaat . Voor de sponsorlogo’s een maximale hoogte/breedte van 512 pixels aan.